Programok

MEGHÍVÓ

Szeretettel meghívjuk Önt   a Kamilla Virág Vendégház II. ütemű fejlesztéséhez kapcsolódó nyílt napra és projektzáró rendezvényére.

Időpont: 2020. október 12-én 9.00-12.00

Helyszín: 5420 Túrkeve, Kuthen király  utca 2/b, rendezvényterem.

Túrkeve, 2020.10.05.

Üdvözlettel:

Kánya Mária


Túrkeve és környéke számos aktív és pihentető programmal várja a családokat, párokat és baráti társaságokat.

Túrkeve Termál és Élményfürdő: a fürdő kül- és beltéri élménymedencékkel, úszómedencékkel, szaunával, gőzfürdővel, gyógyvizes medencékkel vár mindenkit. Gyógyászati szolgáltatások és különböző masszázsok is elérhetőek, valamint teniszpályák is bérelhetők. A fürdő egy rövid sétára található vendégházunktól. http://turkevetermal.hu/

Győrffy Tanya Lovas Szabadidőközpont: a tanyán lovaglás, lovas oktatás, lovaskocsizás elérhető.

Kerékpártúra lehetőségek a közelben: a Dévaványa-Ecsegi puszták területén számos kerékpár útvonal került kialakításra, a Réhelyi Látogatóközpontban kerékpárok is kölcsönözhetők. Bővebb információ itt található.

Horgászat: A városban és környékén több horgásztó is található, illetve a Kisberettyó és a Hortobágy-Berettyó is a horgászat szerelmeseire vár.

Túzokrezervátum: A Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont Túrkevétől 36 km-re, Dévaványa és Ecsegfalva között félúton található. A központ külső bemutatóhelyein túzok, illetve különböző magyar őshonos állatfajok testközelből figyelhetők meg, többek között magyar szürke marha, bivaly, rackajuh, mangalica sertés és különböző baromfifajták stb.

Rendezvények városunkban:

Kevi Juhászfesztivál: minden évben május közepén bográcsban főtt feledhetetlen ízű kevi birkapörkölt és más tájjellegű ételek, főzőverseny, népművészeti- és kézműves vásár, népi játszótér, birkanyíró bemutató, koncertek és színpadi programok várják az idelátogatókat.

Kevi Böllértalálkozó: a február a böllérek találkozójának ideje Túrkevén. A hagyományos népi disznóvágások hangulatát felélesztve a látogatók betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába a szúrástól a kolbásztöltésig. Malacsütés, pálinkakóstolás, zene, tánc, egyszóval igazi régi disznótoros hangulat, kulturális és zenei programokkal fűszerezve.

Túrkevei Motoros Hétvége: júniusban egy hétvégére a motorosok veszik birtokukba a Túrkeve Termál és Élményfürdőt. A motorok és motorosok megcsodálása mellett zenei programok, tattoo, bazársor, vetélkedők várják az érdeklődőket.

Túrkeve Cross: augusztusban a Keviring pálya ad otthon az országos cross bajnokság egyik hétvégi futamának.